Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:








Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
BetiKuchcik (25)

Jogurtowy sernik

Lekki,szybki i przepyszny

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • mąka pszenna, 320 g
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • żółtka, 3 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • Margaryna Palma z Murzynkiem, 160 g
  • budyń waniliowy, 1 szt.
  • białka, 3 szt.
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • jogurt grecki, 800 g
  • brzoskwinia w puszce, 1 szt.
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka i posiekaną Kasię.Ciasto przełóż na podsypany mąką stół, zagnieć i podziel na dwie części w proporcji 2:3. Mniejszą część ciasta zawiń w folię i odłóż do zamrażarki.Większą cześć ciasta rozwałkuj i wylep nią spód formy o wymiarach 22 x 22 cm. Nakłuj widelcem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 10 minut w 200 st.C.W tym czasie brzoskwinie osącz z zalewy. Około 350 g brzoskwiń osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na kawałki. Ułóż na podpieczonym cieście.Białka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodaj mąkę ziemniaczaną i budyń w proszku. Na koniec dodaj lekko roztrzepany jogurt i delikatnie wymieszaj łyżką.Część masy jogurtowej wyłóż na owoce w formie i stuknij kilka razy formą o stół, aby masa wypełniła wszystkie miejsca między owocami. Na owoce wyłóż resztę masy.Zmrożone ciasto zetrzyj na tarce prosto na wierzch ciasta. Wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piecz około 60 minut. Wystudź w uchylonym piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650