Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
agdamo94Kuchcik (50)

Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
Sposób przygotowania

Składniki:makaron spaghetti -300 gramówświeży lub mrożony szpinak - 200 gramówKnorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese - 1 opakowaniepomidory z puszki - 400 gramówśmietana - 100 mililitrówcebula - 1 sztukaząbki czosnku - 2 sztukiolej - 2 łyżkiSposób przygotowania:1. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody.Ugotuj makaron.2. Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.3. Dodaj produkt Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.4. Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.5. Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj zserem mozzarella. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650