Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

TARTA BROKUŁOWA tarta.jpg
TARTA BROKUŁOWA
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ochMAJOCHKuchcik (75)

TARTA BROKUŁOWA

Pyszna tarta z przepisu: http://www.mojegotowanie.pl/przepis/tarta-brokulowa

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • pierś z kurczaka, 1 szt.
  • szczypiorek, 1 szt.
  • lubczyk, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • mozzarella, 1 szt.
  • czerwona cebula, 1 szt.
  • pomidor, 1 szt.
  • ugotowane jajko, 1 szt.
  • brokuł, 1 szt.
  • kwaśna śmietana, 5 łyżk.
  • jajka, 3 szt.
  • sól, 0.5 łyżecz.
  • proszek do pieczenia, 0.5 łyżecz.
  • margaryna, 125 g
  • mąka pszenna, 250 g
  •  
Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić nim dużą, wysmarowaną tłuszczem formę do pieczenia tarty. Podpiec go na złoty kolor.Brokuły ugotować: świeże gotować ok. 8-9 minut (w niewielkiej ilości wody lub na parze), mrożone 5-7 minut. Podzielić je na niewielkie różyczki.Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć.Na podpieczonym cieście rozłożyć pokrojone brokuły, ugotowane jajko pokrojone w słupki lub w kostkę, pokrojonego w kostkę pomidora.Na wierzchu rozłożyć plasterki sera.Jajka roztrzepać ze śmietaną, zieleniną i podsmażoną cebulką, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Zalać tą masą warzywa i mięso usmażone wedle uznania.Piec w kuchence z termoobiegiem ok. 20 minut, w temperaturze 180 st. C. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4465
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650