Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Penne alla caprese fota.jpg
Penne alla caprese
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MAKARONOWOKuchcik (90)

Penne alla caprese

Im mniej, tym lepiej – na tej zasadzie opiera się kuchnia włoska.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: trzy
Składniki:
  • makaron , 350 g
  • oliwa z oliwek, 3 łyżk.
  • ząbek czosnku, 0 uncja
  • pomidorki koktailowe, 150 g
  • bazylia, 5 l
  • mozzarella, 1 uncja
  • sól, 0 szczypta
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Smażymy czosnek i pomidory koktajlowe przez minutę. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Dodajemy pomidory z bazylią i mozzarellą do makaronu i dokładnie mieszamy. Podajemy z listkami świeżej bazylii. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650