|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaNależy upiec biszkopt z kakao z 4 jaj i wystudzić. Wrzątkiem zalać kawę rozpuszczalną i lekko wystudzić. Po wystudzeniu obu zwilżyć biszkopt kawą. Na biszkopt poukładać ciepłe lody (1 opakowanie ciepłych dużych lodów ), ale po oderwaniu wafelków ze spodu i przecięciu ich delikatnie nożem wzdłuż. Następnie rozpuścić w 0,5 l wody 2 cytrynwe galaretki. Do miski włożyć ser i po lekkim przestudzeniu galaretek razem oba zblenderowac na gładka masę. Masę wylać na biszkopt z lodami i wygładzić. Wstawić blachę na ok. 15 min. do lodówki do związania. Na koniec rozpuścić 3 łyżeczki żelatyny w wodzie lekko wystudzić ubić 0,5 l śmietany kremówki na sztywno dodając stopniowo rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wyjąć blachę z lodówki i na wierzch ciasta rozsmarować ubitą śmietanę. Całość wygładzić i oprószyć tarta czekoladą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|