Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Konfitura z róży róża.jpg
Konfitura z róży
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Konfitura z róży

Niezastąpiona do pączków

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • róża, 2 kg
  • cukier, 1 kg
  • kwasek cytrynowy, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Płatki dzikiej róży myjemy, lekko suszymy i ucieramy z cukrem i kwaskiem cytrynowym mikserem lub w makutrze do uzyskania konsystencji konfitury. Przekładamy do wyparzonych słoików i odkładamy w zimne miejsce. Konfitura ma dużą ilość cukru więc będzie odpowiednio zakonserwowana. Jeśli macie mniej płatków to należy proporcjonalnie zmniejszyć ilość składników.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650