|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: czygrysekSzef Kuchni (1280) Zapiekanka mięsna pod beszamelemZapiekanka mięsna pod beszamelem Składniki:
Sposób przygotowaniaUgotować pół opakowania makaronu (najlepiej Lubella-świderki).Mięso mielone usmażyć na patelni z cebulą. Dodać sól, pieprz, cynamon, liść laurowy, ziele angielskie, mały słoiczek przecieru pomidorowego, odrobinę wody i dusić około 20 minut.Masło, oliwę i mąkę wymieszać razem na gazie. Dodać mleko, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, jajko i razem zagotować aż do zgęstnienia cały czas mieszając.Naczynie żaroodporne wysmarować dokładnie oliwą. Układać warstwami: makaron-ser-sos-makaron-mięso-sos-makaron-sos-ser.Piecz 1 godzinę w temperaturze 175 st.C. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|