Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Zalewa do ogórków na zimę

Zalewa do ogórków na zimę

Składniki:
  • zimna woda, 5 szkl.
  • ocet spirytusowy , 1 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • ziele angielskie ziarnka, 5 szt.
  • liść bobkowy, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Woda ma być zimna przegotowana. Wszystkie składniki wymieszać. Wlać do słoików z ogórkami i pasteryzować około 10 minut.Do słoika oprócz ogórków wkładać: chrzan-korzeń, cebulę, marchew, czosnek, gorczycę, kminek, koper, liść laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650