Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Sałatka z buraków czerwonych na zimę

Sałatka z buraków czerwonych na zimę

Składniki:
  • burak ćwikłowy, 6 kg
  • papryka czerwona, 11 szt.
  • cebula, 7 szt.
  • ocet spirytusowy , 1 l
  • woda, 1 l
  • cukier, 2 szkl.
  • sól, 2 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Buraki ugotować, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ocet, wodę, cukier i sól zagotować przez 1 minutę. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do zalewy i gotować 5-10 minut. Wszystko wlać do buraków. Gorące wkładać do słoików, nie gotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650