Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Gulasz Chili Con Carne

Gulasz Chili Con Carne

Składniki:
  • mielone mięso, 40 dag
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • kukurydza w puszce, 1 szt.
  • ogórek kiszony, 4 szt.
  • koncentrat pomidorowy, 1 szt.
  • keczup, 3 łyżk.
  • majeranek, 1 szczypta
  • chilli, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka, posolić, posypać majerankiem, chilli, pieprzem i podsmażyć lekko na patelni. Dodać do tego mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek i kostkę rosołową. Mięso polewamy ketchupem. Całość smażymy podlewając wodą tak, aby uzyskać sos. Pod koniec dodajemy kukurydzę, fasolę czerwoną i pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650