Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Gulasz z kapustą pekińską

Gulasz z kapustą pekińską

Składniki:
  • filet z kurczaka, 1.5 kg
  • pieczarka, 1 kg
  • cebula, 25 dag
  • korniszon, 1 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • pietruszka, 2 szt.
  • seler korzeniowy, 1 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • kapusta pekińska , 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Filet z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. (zamiast fileta można użyć każdego innego mięsa). Podlać wodą i dusić. Dodać jarzyny (marchew, pietruszka i seler) starte na tarce na dużych oczkach. Pieczarki ściąć na grube plastry i usmażyć na patelni z cebulą. Dodać do mięsa. Paprykę świeżą (można dać kolorową) pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na oleju. Dodać do mięsa i dusić.Korniszony pokroić i dodać do mięsa. Jak wszystko będzie miękkie dodać pokrojoną kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650