Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Sałatka z fasolki szparagowej na zimę

Sałatka z fasolki szparagowej na zimę

Składniki:
  • fasolka szparagowa, 2 kg
  • marchew, 40 dag
  • cebula, 40 dag
  • przecier pomidorowy, 2 szt.
  • olej słonecznikowy, 2 szkl.
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • cukier, 6 łyżk.
  • sól, 3 łyżk.
  • ocet spirytusowy , 2 łyżk.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w cienkie pół talarki. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dusić z cebulą na oleju około 15 minut. Dodać liście laurowe, pieprz, 2 łyżki soli i cukier (szczyptę zostawić) oraz 2 małe przeciery pomidorowe. Wlaź ocet i zamieszać.Fasolkę przekroić na pół, zalać wodą, dodać pozostałą sól i cukier i gotować około 10 minut. Odcedzić i przełożyć do warzyw. Dusić razem około 15 minut.Gorącą sałatkę przełożyć do słoików i pasteryzować około 20 minut. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650