Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Ajerkoniak

Ajerkoniak

Składniki:
  • wódka , 0.5 l
  • mleko skondensowane, 2 szt.
  • żółtka, 6 szt.
  • cukier puder, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie dodać mleko skondensowane (słodkie). Gdy składniki się połączą, powoli wlewać wódkę i mieszać jeszcze przez około 5 minut. Rozlać do butelek, schłodzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650