|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Ryba z sosem serowo - oliwkowym .Tak rybę przyrządza się w Rosji .
Składniki:
Sposób przygotowaniaFilety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym . Sok z cytryny mieszamy z 4 łyżkami oleju i skrapiamy rybę . Oprósz solą i pieprzem . Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę . Oliwki kroimy w plasterki . Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach . Połowę mieszamy z mlekiem i oliwkami . Naczynie żaroodporne smarujemy resztą oleju . Wkładamy filety i polewamy sosem . Pieczemy 15 minut na dolnym poziomie piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni . Posypujemy resztą sera żółtego i pieczemy jeszcze 5 minut . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|