Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Ryba z sosem serowo - oliwkowym . ryba z sosem serowo oliwkowym.jpg
Ryba z sosem serowo - oliwkowym .
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Ryba z sosem serowo - oliwkowym .

Tak rybę przyrządza się w Rosji .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: trzy
Składniki:
  • filet z dorsza, 4 szt.
  • olej, 5 łyżk.
  • sok z cytryny, 2 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 1 łyżecz.
  • mleko zagęszczone (niesłodzone), 2 szkl.
  • ser żółty, 15 dag
  • oliwka zielona, 16 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym . Sok z cytryny mieszamy z 4 łyżkami oleju i skrapiamy rybę . Oprósz solą i pieprzem . Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę . Oliwki kroimy w plasterki . Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach . Połowę mieszamy z mlekiem i oliwkami . Naczynie żaroodporne smarujemy resztą oleju . Wkładamy filety i polewamy sosem . Pieczemy 15 minut na dolnym poziomie piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni . Posypujemy resztą sera żółtego i pieczemy jeszcze 5 minut . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4465
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650