Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Rolada z dorsza rolada z dorsza.jpg
Rolada z dorsza
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Rolada z dorsza

Danie jest smaczne i proste do zrobienia .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • filet z dorsza, 1 kg
  • kajzerki , 1 szt.
  • mleko, 100 ml
  • cebula, 8 dag
  • masło, 4 dag
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 2 szczypta
  • włoszczyzna, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

1 . Włoszczyznę obieramy , myjemy i kroimy . Bułkę namaczamy w mleku , odciskamy . Cebulę siekamy i rumienimy na maśle . Rybę mielimy z bułką . Dodajemy cebulę i jajko . Doprawiamy i wyrabiamy . Przekładamy na wilgotne płótno , formujemy wałek . Zwijamy , końce zawiązujemy .2 . Warzywa wkładamy do brytfanny , zalewamy wrzącą wodą i wkładamy rybę . Gotujemy na małym ogniu około 1 godziny . Studzimy w wywarze . Dorsza wyjmujemy , odwijamy i kroimy w około 1,5 cm plastry . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650