Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
leptopelisKuchcik (35)

DeVolaille

klasyczny z masłem

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • olej roślinny, 2 szkl.
  • cytryna, 1 szt.
  • posiekana pietruszka, 1 uncja
  • mielony pieprz, 1 uncja
  • sól, 1 uncja
  • zimna woda, 0.5 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • mąka pszenna, 1 szkl.
  • bułka tarta , 5 dag
  • masło, 10 dag
  • pierś z kurczaka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1) Piersi kurczaka dzielimy na pół wzdłuż i rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 cm.2) Masło przyprawiamy solą, pieprzem i pietruszką suszoną oraz sokiem z cytryny. Formujemy kulki o średnicy 3 cm.3)Każdy filet przyprawiamy osobno solą, pieprzem i cytryną.4) Zawijamy filety z masłem i panierujemy w kolejności - mąka, jajko (wymieszane ze szklanką wody) i bułką tartą. Można panierować dwukrotnie jeśli mamy duże kotlety.5) odstawiamy kotlety do lodówki na 2 godziny.6) Smażymy kotlety na głębokim i mocno rozgrzanym tłuszczu min. 10 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650