Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Rosół wołowy rosół-1.JPG
Rosół wołowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Rosół wołowy

Rosołek dobry na wszystko

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • makaron , 40 g
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 20 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • mięso wołowe z kością, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na wolnym ogniu. Przez ten czas oczyścić włoszczyznę i marchew, dodać domięsa wraz z przyprawami. Ugotować ryż na sypko lub makaron. Wyjąć mięso i warzywa. Rosół doprawić do smakui posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z makaronem ryżem lub lanym ciastem. Uwaga: Lane ciasto gotujemy na rosole. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650