|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: alan89Kuchcik (180) Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i sosem z BieluchaPyszna i sycąca zapiekanka w sam raz na jesienną aurę.
Składniki:Sposób przygotowania1. Ziemniaki kroimy w równe talarki, boczek w plastry, cebule w piórka,kapuste szatkujemy.2. Blaszke lub naczynie zaroodporne smarujemy olejem i układamy kolejnowarstwy: ziemniaki, boczek, kapuste, cebule az do wypełnienia naczynia.3. Kazda warstwe przesypujemy przyprawami4. Pieczemy w piekarniku w temp 180-200 stopni C od 45-60 minut.5. Serek naturalny Bieluch łaczymy z sokiem z cytryny, dodajemy sól i pieprz, odrobine cukru oraz drobno posiekany szczypiorek - całosc wykładamyprzed podaniem na zapiekanke. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|