Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
alan89Kuchcik (180)

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i sosem z Bielucha

Pyszna i sycąca zapiekanka w sam raz na jesienną aurę.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
Sposób przygotowania

1. Ziemniaki kroimy w równe talarki, boczek w plastry, cebule w piórka,kapuste szatkujemy.2. Blaszke lub naczynie zaroodporne smarujemy olejem i układamy kolejnowarstwy: ziemniaki, boczek, kapuste, cebule az do wypełnienia naczynia.3. Kazda warstwe przesypujemy przyprawami4. Pieczemy w piekarniku w temp 180-200 stopni C od 45-60 minut.5. Serek naturalny Bieluch łaczymy z sokiem z cytryny, dodajemy sól i pieprz, odrobine cukru oraz drobno posiekany szczypiorek - całosc wykładamyprzed podaniem na zapiekanke. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650