Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Roladki z ziemniaczanym farszem .

Potrawa pochodzi z kuchni kresowej

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • mąka pszenna, 55 dag
  • ziemniak, 2 kg
  • cebula, 2 szt.
  • majeranek, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 1 łyżecz.
  • olej, 100 ml
  • jogurt naturalny, 1 szkl.
  • ząbek czosnku, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Przygotowujemy farsz : ziemniaki obieramy , ścieramy jak na placki ziemniaczane . Mocno odciskamy . Płyn wylewamy , a skrobię dodajemy do ziemniaków .Cebule obieramy i szatkujemy . Smażymy na oleju na rumiano . Dodajemy pulpę ziemniaczaną i mieszając ,smażymy , aż ziemniaki stracą smak i zapach surowizny . Studzimy i doprawiamy . 2 . Z mąki , szczypty soli i gorącej wody zagniatamy ciasto jak na pierogi . Rozwałkowujemy na placki o średnicy 35 cm . Każdy smarujemy farszem i zawijamy . Brzegi mocno sklejamy .3 . W garnku zagotowujemy osoloną wodę . Gotujemy rolady około 10 minut od wypłynięcia , kilkakrotnie je odwracając . Wyjmujemy i studzimy . Rolady kroimy w 4 - cm kawałki . Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy roladki w głębokim oleju z obu stron .4 . Sos : jogurt mieszamy z roztartym z solą czosnkiem . Podajemy do roladek . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650