Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ogórkowa zupa-ogórkowa-2.jpg
Zupa ogórkowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa ogórkowa

Nie ma lepszej

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • wywar z kości, 500 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • marchew, 50 g
  • ogórek kwaszony, 100 g
  • ziemniak, 100 g
  • tłuszcz, 10 g
  • śmietana, 50 g
  • mąka , 2 g
  • sól, 1 szczypta
  • przyprawy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa rozdrobnić, dodać do wywaru, posolić i gotować. Następnie dodać pokrojone ziemniaki. Ogórki kwaszone zetrzeć na tarce o dużych otworach. Gdy ziemniaki są już miękkie do wywaru dodać ogórki, tłuszcz i śmietanę rozmieszaną z mąką. Zupę zagotować i doprawić do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650