Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Makaron z cukiną i tuńczykiem .

Lekkie i smaczne danie .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • cukinia, 2 szt.
  • makaron , 25 dag
  • tuńczyk w puszce, 1 szt.
  • pomidory w puszce, 1 szt.
  • ząbek czosnku, 3 szt.
  • oliwa, 3 łyżk.
  • mąka , 1 łyżk.
  • zioła prowansalskie, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 0.5 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według instrukcji . Odcedź . Cukinie umyj , osusz , przekrój wzdłuż na pół . Wydrąższ ze środka , pokrój w półplasterki . Czosnek obierz , posiekaj .2 . Oliwę rozgrzej na patelni . Wrzuć czosnek , podsmaż . Dodaj cukinię , podlej wodą , duś pod przykryciem do miękkości . 3 . Dodaj pomidory wraz z zalewą . Duś 5 minut na małym ogniu . Mąkę rozrób z niewielką ilością wody , wlej do warzyw , wymieszaj , zagotuj . Dodaj osączonego tuńczyka , przypraw . Podaj z makaronem . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650