Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AneczkaKochaneczkaKuchcik (42)

Wątróbka z syropem malinowym

1 kg wątróbki drobiowejbalsamico100 ml białego wytrawnego winamąka do obtoczeniamasłosólpieprzsyrop malinowy

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
Sposób przygotowania

100 ml wytrawnego białego wina wymieszać z syropem malinowym oraz octem balsamico. Całość gotować około 15 minut. Przelać gotowy sos do sosjerki. Wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na bardzo dobrze rozgrzanym maśle. Wątróbka jest gotowa wtedy, kiedy przestaje być krwista. Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem. Ewentualnie dodać świeże maliny i zioła. Posolić i popieprzyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650