|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: niesiaKuchcik (195) Schab z sosemNa słodko.
Składniki:
Sposób przygotowania1. Schab natrzeć solą, wstawić do lodówki na godzinę. Wyłożyć do brytfanki. Czosnek pokroić, plasterkami obłożyć schab. Zagotować 2 szkl. mleka. Ciepłym polać mięso. 2.Piec schab 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Co kilka minut dolewać po trochu pozostałe mleko. 3. Ugotować ryż, wysypać na talerz do odparowania. Umyć rodzynki, osączyć kukurydzę i brzoskwinie. Do kukurydzy i rodzynek dodać ryż. Brzoskwinie napełnić żurawiną. 4. Gotowy schab wyjąć. Sos przecedzić, zagotować. Rozprowadzić mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodać do sosu. Doprawić do smaku. Mieszając, zagotować sos. 5. Pośrodku półmiska ułożyć pieczeń, odciąć 3 plastry. Po jednej stronie mięsa umieścić ryż, po drugiej brzoskwinie z żurawiną. Odkrojone plastry mięsa polać niewielką ilością sosu. Pozostały sos ustawić obok w sosjerce. Gotowe danie udekorować sałatą i natką. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|