Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pieczone ziemniaczki z boczkiem i cebulą DSC04569.JPG
Pieczone ziemniaczki z boczkiem i cebulą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
herbatamalinowaKuchcik (91)

Pieczone ziemniaczki z boczkiem i cebulą

Pyszne na kolację lub jako dodatek obiadowy :)

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ziemniak, 10 szt.
  • boczek , 10 dag
  • cebula, 1 szt.
  • masło, 0 szt.
  • sól, 0 szt.
  • pieprz, 0 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Obrane, surowe ziemniaki nakrajamy w plasterki jak na zdjęciu (jak ziemniak się przetnie to się nie przejmujemy, wszystko jest do zreperowania)W szczeliny wkładamy plasterki boczku i cebuli.Solimy, pieprzymy i dodajemy na wierzch kawałek masła.Zawijamy w folię aluminiową każdego ziemniaka z osobna.Ziemniaczki powinny spędzik ok godzinę w piekarniku w 180-200 stopniach.Proste, szybkie, syte i smaczne :) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650