|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Pieczarki balsamicoZakręc lato w słoiku.
Składniki:
Sposób przygotowaniaPieczarki wytrzec do czystości ściereczką,czosnek obrać,zioła opłukaćOcet wymieszać z oliwą z oliwek,dodać gałązki świeżych ziół,czosnek i 1 małą łyżeczką soli.Dolać 400 ml wody,doprowadzić do wrzenia i jeszcze chwilę pogotować.Do wrzątku włozyć grzyby,gotować po przykryciem przez 3 minuty,kilka razy ostrożnie ale energicznie zamieszaćPieczarki wyjąć dużą łyżką cedzakową,przełożyć do wyparzonych szklanych słoików.Dodać zioła,kapary i małe strączki chiliMarynatę ponownie zagotować,zalać grzyby,słoiki mocno zakręcić,odstawić przynajmniej na 2 dni,aby całkowicie przeszły smak |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|