Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pieczarki balsamico pieczarki.jpg
Pieczarki balsamico
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Pieczarki balsamico

Zakręc lato w słoiku.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • pieczarka, 1 kg
  • czosnek, 4 szt.
  • liście laurowe, 4 szt.
  • rozmaryn, 4 szt.
  • bazylia, 1 szt.
  • ocet balsamiczny, 100 ml
  • oliwa z oliwek, 4 łyżk.
  • kapary , 1 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • chilli suszone, 4 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Pieczarki wytrzec do czystości ściereczką,czosnek obrać,zioła opłukaćOcet wymieszać z oliwą z oliwek,dodać gałązki świeżych ziół,czosnek i 1 małą łyżeczką soli.Dolać 400 ml wody,doprowadzić do wrzenia i jeszcze chwilę pogotować.Do wrzątku włozyć grzyby,gotować po przykryciem przez 3 minuty,kilka razy ostrożnie ale energicznie zamieszaćPieczarki wyjąć dużą łyżką cedzakową,przełożyć do wyparzonych szklanych słoików.Dodać zioła,kapary i małe strączki chiliMarynatę ponownie zagotować,zalać grzyby,słoiki mocno zakręcić,odstawić przynajmniej na 2 dni,aby całkowicie przeszły smak 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650