Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa jarzynowa z kurkami Zupa jarzynowa z kurkami!.JPG
Zupa jarzynowa z kurkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czekoladkaKuchcik (75)

Zupa jarzynowa z kurkami

Zupa idealna jako rozgrzewka na zimową pluchę.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • nóżka z kurczaka, 3 szt.
  • kurka, 30 dag
  • filtrowana woda, 1.5 l
  • cebula, 1 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • seler, 1 szt.
  • por, 1 szt.
  • ziemniak, 4 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • tymianek, 1 łyżecz.
  • masło, 1 łyżk.
  • chilli, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać filtrowaną wodą, zagotować. Cebule posiekać, kurki oczyścić, większe pokroić. Wraz z cebulą podsmażyć na maśle. Dodać do wywaru. Warzywa (prócz pomidorów) obrać, pokroić w kostkę, a pora w plasterki. Dodać do gotującego się mięsa i gotować do miękkości, około 40 min na małym ogniu. Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory. Gotować jeszcze 5 min. Doprawić do smaku przyprawami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650