Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NiereformowalnyKotKuchcik (45)

Leczo Warzywne

Najlepiej podawać z kasza gryczaną.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • idealne dla dzieci
  • dieta
Składniki:
  • marchew, 5 szt.
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • ogórek konserwowy, 4 szt.
  • papryka konserwowa, 5 szt.
  • papryka zielona, 0.5 szt.
  • papryka żółta, 0.5 szt.
  • papryka czerwona, 0.5 szt.
  • pomidory w puszce, 1 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • czerwona cebula, 2 szt.
  • pieczarka, 0.5 kg
  • papryka ostra, 0 szczypta
  • papryka słodka, 0 szczypta
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • ziele angielskie ziarnka, 0 szczypta
  • liście laurowe, 0 szczypta
  • oregano, 2 szczypta
  • ciepła woda , 1 l
  • olej roślinny, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Do dużego rondla wlewamy olej i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w plasterki. Następnie dorzucamy pieczarki i smażymy do momentu zrumienienia się. W następnej kolejności zalewamy wodą, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie, oraz marchew, dusimy ok 15 minut. Dorzucamy ziemniaki i ogórek wraz z papryką. Po kolejnych 15 minutach dorzucamy resztę produktów oraz przyprawy. Dusimy kolejne 15 minut i podajemy z kasza gryczaną. Trzeba pamiętać by wszystkie warzywa były pokrojone mniej więcej równo w kostkę lub plasterki równej wielkości.Świetne danie dla Wegan!!! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650