Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NatalakKuchcik (70)

Małe marchewki w maśle

Zdrowy dodatek do obiadu, ja jem zamiast "zapychaczy" :)

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie
  • dieta
Składniki:
  • marchew, 450 g
  • masło roślinne, 2 łyżk.
  • bazylia, 0 szczypta
  • koperek, 0 szczypta
  • pietruszka, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Do tego przepisu najbardziej mi odpowiadają marchewki junior ale normalna pokrojona w kostkę też może być. Tak więc, marchew oczyszczamy i gotujemy, aż będzie bardzo miękka ale jeszcze nie rozpadająca się. Następnie, naszą marchewkę odcedzamy i stawiamy z powrotem na ogniu. Dodajemy masło i zioła delikatnie mieszając aż masło się rozpuści. Smażony kurczak i marchewka jako dodatek całkowicie wystarczy na obiad ;) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650