Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
utopistkaKuchcik (140)

Ziemniaczki pieczone ziołowe

chrupiące ziemniaczki do dań mięsnych albo solo

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • bazylia suszona , 0 szczypta
  • ziemniak, 4 szt.
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  • papryka słodka, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • czosnek, 3 szt.
  • rozmaryn, 0 szczypta
  • tymianek, 0 szczypta
  • oliwa z oliwek, 5 łyżk.
  • kminek, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

ziemniaki kroimy w grube plastry. Oliwę wlewamy do miski, dodajemy do niej wszystkie przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Do miski wrzucamy ziemniaki i porządnie je mieszamy z zalewą. Zostawiamy na jakieś 10 min, do momentu rozgrzania piekarnika. Pieczemy ziemniaczki około 15-20 min w nagrzanym do 180 st.C.Świetna alternatywa zamiast tradycyjnie podanych ziemniaków. Rewelacyjne także solo, podane z sosem tzatziki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650