Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sałatka GYROS Gyros.JPG
Sałatka GYROS
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduszkowiecKuchcik (90)

Sałatka GYROS

prosta sałatka, smaczna i dlatego zawsze znika z talerzy.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Kolacja
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • kapusta pekińska , 1 szt.
  • ogórek konserwowy, 7 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • groszek w puszce, 1 szt.
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • kukurydza w puszce, 1 szt.
  • keczup, 1 szt.
  • majonez, 1 szt.
  • przyprawa do gyrosa, 1 szt.
  • filet z kurczaka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Podsmażyć na tłuszczu pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Kiedy mięsko się zrumieni, dodać pół opakowania przyprawy Gyros (np. Kamis) i wymieszać. Ostudzone mięsko rozłożyć na dnie naczynia bądź miski, przykryć drobno posiekaną cebulką, na całości rozprowadzić majonez (np. kętrzyński, nie jest mdły, słodki, ale ostry) i dodać trochę ketchupu. Na to rozkładamy warstwę drobno pokrojonych ogórków, a następnie przepłukaną i odsączoną fasolkę, znowu na całość rozprowadzamy majonez i trochę ketchupu, można posypać odrobiną przyprawy Gyros. Następnie rozkładamy warstwę groszku zielonego, a na groszek kukurydzę, powtarzamy czynność rozprowadzenia majonezu i ketchupu, na wierzch sałatki układamy drobno pokrojoną kapustkę pekińską i dekorujemy kawałkami czerwonej papryki, kukurydzą, groszkiem... 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650