Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mandarynkowiec CIMG7758.JPG
Mandarynkowiec
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 3
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MartaKucharz (514)

Mandarynkowiec

ciasto mandarynkowe

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • mandarynka, 200 g
  • masło, 250 g
  • cukier puder, 150 g
  • jajka, 4 szt.
  • cukier wanilinowy, 0 uncja
  • mąka pszenna, 200 g
  • mąka ziemniaczana, 100 g
  • proszek do pieczenia, 1.5 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Mandarynki obrać podzielić na cząstki i każdą przekroić na 2-3 części.Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Nadal ucierając dodawać po jednym jajku, a potem stopniowo wsypywać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wrzucić mandarynki i wszystko wymieszać delikatnie łyżką.Ciasto umieścić w nasmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną formie keksowej.Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 60 minut.Zimne ciasto posmarować lukrem utartym z soku i cukru pudru. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650