Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Calzone z farszem "rockroll" IMG_7171.JPG
Calzone z farszem "rockroll"
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Calzone z farszem "rockroll"

Proporcje na 2 pierogi

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • mąka pszenna, 200 g
  • drożdże, 6 g
  • oliwa, 1.5 łyżk.
  • mleko, 120 ml
  • sól, 0 uncja
  • pierś z kurczaka, 1 szt.
  • suszone pomidory, 8 szt.
  • por, 0 szt.
  • kukurydza w puszce, 140 g
  • ryż , 0.5 szkl.
  • ser żółty, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

1. Ciasto: z mleka i drożdży zrobić rozczyn. Do miski wsypać mąkę, dwie łyżki oliwy, łyżeczkę soli, rozczyn i zagnieść ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. 2. Farsz: Ryż ugotować na sypko z curry - wystudzić. Kurczaka posiekać w drobną kosteczkę i usmażyć - wystudzić. Pora i suszone pomidory drobno posiekać i wymieszać z ryżem, kurczakiem, kukurydza i startym na drobnych oczkach serem żółtym. Farsz doprawić przyprawą kreolską. 3. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić, podzielić na dwie części i rozwałkować na okrągłe placki. Na placki nałożyć farsz (można polać keczupem i posypać startym serem), złożyć na pół i zlepić brzegi na kształt pieroga (brzegi można zwilżyć wodą). 4. Spryskać oliwą i piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia podsypanym mąką ok 25 min do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do 200 C. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650