Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
daruniaa22Kucharz (500)

Kokardki w sosie śmietanowym

Smaczne.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • boczek wędzony, 10 dag
  • cebula, 0 uncja
  • jajka, 4 szt.
  • Śmietana 18% , 1 szkl.
  • pomidor, 2 szt.
  • parmezan, 5 dag
  • sól, 0 uncja
  • mielony pieprz, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

1)Boczek pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. dołożyć boczek i mieszając smażyć 2 min. Do miseczki wbić jajka, dodać parmezan oraz śmietankę. dobrze wymieszać widelcem. Pomidory rozciąć, usunąć środki z pestkami a miąższ pokroić w kosteczkę.2)Ugotowany makaron odcedzić, wrzucić na patelnie z cebulą i boczkiem. Zalać śmietanką z jajkami i serem. Energicznie mieszając smażyć ok 3 min. Wyłożyć na talerze i posypać kosteczkami pomidorów lub udekorować bazylią. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650