|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: daruniaa22Kucharz (500) Kokardki w sosie śmietanowymSmaczne.
Składniki:
Sposób przygotowania1)Boczek pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. dołożyć boczek i mieszając smażyć 2 min. Do miseczki wbić jajka, dodać parmezan oraz śmietankę. dobrze wymieszać widelcem. Pomidory rozciąć, usunąć środki z pestkami a miąższ pokroić w kosteczkę.2)Ugotowany makaron odcedzić, wrzucić na patelnie z cebulą i boczkiem. Zalać śmietanką z jajkami i serem. Energicznie mieszając smażyć ok 3 min. Wyłożyć na talerze i posypać kosteczkami pomidorów lub udekorować bazylią. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|