Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiełbasa wyborowa Kiełbasa wyborowa.jpg
Kiełbasa wyborowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Kiełbasa wyborowa

Podobna do kiełbasy amatorskiej

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • królik , 4 kg
  • słonina, 600 g
  • mąka ziemniaczana, 100 g
  • sól spożywcza, 120 g
  • saletra, 1 łyżecz.
  • cukier, 1 łyżecz.
  • pieprz, 1 łyżecz.
  • ziele angielskie, 1 łyżecz.
  • jelito cienkie, 2 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kiełbasę wyborową przygotowuje się tak, jak kiełbasę amatorską, dodając do masy mięsnej mąkę ziemniaczaną oraz zmielony pieprz i ziele angielskie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650