Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
HausHuehnerKuchcik (146)

Winko sw. Hildegardy

przepis za posrednictwem pani Stefanii Korżawskiej

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ocet jabłkowy, 3 łyżk.
  • miód, 5 łyżk.
  • wanilia w laskach, 1 szt.
  • kardamon mielony , 2 łyżk.
  • cynamon mielony, 2 łyżk.
  • natka pietruszki, 2 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

garsc swiezej natki pietruszki, 4`lyzki glogu wkladmy do naczynia, dodac kardamon lub cynamon lub wanilie, zalewamy bialym winem, szczelnie zamykamy naczynie i zostawiamy na tydzien na sloncu, po przecedzeniu napoj gotowy jest do spozycia, w wersji do przechowania na zime dodac miod i ocet jablkowy lub wymiennie sok z cytryny, zapasteryzowac, zlac do butelek, spozywac jak sok dolewajac do goracej herbaty, smacznego :) dobre na problemy z krazeniem :) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650