Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Surówka z buraczków surówka z buraków.jpg
Surówka z buraczków
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TusiaMłodszy Kucharz (220)

Surówka z buraczków

Pyszna, a na ciepło wyśmienita!!!

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
Składniki:
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • burak, 1 kg
  • jabłko, 3 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • cukier, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Buraki ugotować w łupinkach. . Obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na kolor słomkowy, dodać obrane ze skórki jabłka utarte tak jak buraki. To wszystko dusimy ok. 10 min.Potem dodajemy buraki, cukier, 1 łyżeczkę Vegety, sok z cytryny. Można podawać na ciepło i zimno.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650