Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
VardesKuchcik (132)

Dorsz w sosie pieczarkowym

Bardzo smaczny i prosty :)

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • filet z dorsza, 1 kg
  • pieczarka, 1 kg
  • cebula biała, 1 szt.
  • Śmietana 18% , 2 łyżk.
  • mąka , 1 łyżk.
  • olej, 1 szkl.
  • woda, 2 szkl.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 0 uncja
  • mielony pieprz, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę zeszklić na oleju. Dodać dwie szkl. wody, dusić 35min pod przykryciem. Śmietanę wymieszać z mąką - zaciągnąć tym sos. Dodać posiekaną pietruszkę, sól i pieprz. Dorsza ugotować w lekko osolonej wodzie (max 5 minut), wyłożyć do naczynia, polać sosem. Smacznego :D  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650