Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TusiaMłodszy Kucharz (220)

Krokiety z mięsem

coś szybkiego na obiad

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • bazylia, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 2 szt.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • mielone mięso, 500 g
  • tymianek, 1 szczypta
  • olej, 4 łyżk.
  • mleko, 2 łyżk.
  • bułka tarta , 2 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Wcześniej przygotować ciasto na naleśniki i je usmażyć.Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek posiekać. Podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać mięso i wszystko razem przesmażyć ok. 10 minut. Mięso przełożyć do miski i gdy ostygnie dodać jajko i 3 łyżki bułki tartej. Dobrze wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć pasek farszu, złożyć boki i zwinąć krokiety. Każdy z krokietów obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na niewielkim gazie aż będą złote i chrupiące. Dzieje się to dość szybko, dlatego gaz powinien być nieduży, aby środek krokieta też dobrze się usmażył. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650