|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: TusiaMłodszy Kucharz (220) Krokiety z mięsemcoś szybkiego na obiad
Składniki:
Sposób przygotowaniaWcześniej przygotować ciasto na naleśniki i je usmażyć.Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek posiekać. Podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać mięso i wszystko razem przesmażyć ok. 10 minut. Mięso przełożyć do miski i gdy ostygnie dodać jajko i 3 łyżki bułki tartej. Dobrze wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć pasek farszu, złożyć boki i zwinąć krokiety. Każdy z krokietów obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na niewielkim gazie aż będą złote i chrupiące. Dzieje się to dość szybko, dlatego gaz powinien być nieduży, aby środek krokieta też dobrze się usmażył. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|