Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mus czekoladowy mus-czekoladowy-12_34343_7.jpg
Mus czekoladowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Kasia18Kuchcik (45)

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy, idealny na deser

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • czekolada deserowa, 450 g
  • żółtka, 4 szt.
  • śmietanka kremowa, 300 ml
  • białka, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić i cały czas mieszając dodawać, po jednym żółtku.Osobno ubić śmietanę i białka. Bardzo delikatnie połączyć z masą czekoladową (najlepiej drewnianą łyżką) . Na samym końcu można wlać koniak 25ml i ponownie wymieszać. Przelać do małych filiżanek lub miseczek.Schłodzić 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650