Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kruche bułeczki z bazylią i kozim serem IMG_2384.JPG
Kruche bułeczki z bazylią i kozim serem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Kruche bułeczki z bazylią i kozim serem

Pyszne

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • tymianek, 1 łyżk.
  • bazylia, 1 szt.
  • masło, 2 łyżk.
  • ser kozi, 200 g
  • ciasto francuskie, 250 g
  •  
Sposób przygotowania

Rozwałkowujemy ciasto i kroimy na małe prostokąty. Łączymy masło z czosnkiem, tymiankiem i połową bazylii (pół pęczka). Jeśli ser kozi ma formę twarożku łączymy z masą jeśli jest w formie stałej kroimy na plasterki. Doprawiamy. Rozsmarowujemy masę na każdym prostokącie ciasta. Dodajemy listek bazylii i kawałek sera (jeśli wcześniej go nie użyliśmy). Zlepiamy rogi i układamy na blasze z pergaminem. Możemy posmarować rozmąconym żółtkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 stopni przez 15 minut. Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650