Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety siekane z pieczarkami siekane_z_pieczarkami3.jpg
Kotlety siekane z pieczarkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Kotlety siekane z pieczarkami

Takie trochę inne mielone

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mielone mięso, 0.5 kg
  • cebula, 2 szt.
  • bułka tarta , 2 łyżk.
  • jajka, 1 szt.
  • pieczarka, 20 dag
  • masło, 2 łyżecz.
  • olej, 3 łyżk.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Oczyścić pieczarki i pokroić w talarki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, dodać masło i wrzucić cebulę. Gdy się lekko zrumieni dodać pieczarki. Całość odparować i delikatnie podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem i odstawić do wystygnięcia. Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wymieszać mięso z cebulą, bułką, jajkiem i przyprawami. Całość wyrobić na pulchną masę, uformować 8 kotletów. Najlepiej jest to robić na folii spożywczej. Rozłożyć na niej mięso w formie cienkich plastrów, nałożyć łyżkę farszu, po czym zwinąć jak zwykłe zrazy. Zawijane. Dokładnie zakleić z każdej strony. Uformowane kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu - na niezbyt silnym ogniu. Pod koniec smażenia kotlety przełożyć do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej, na każdym położyć odrobinę masła i zapiekać w temp. 200° C ok. 10 minut. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650