|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klaudiszjaSzef Kuchni (905) Paprykarz z kurczakaPyszny kurczak na ostro-kwaśno.
Składniki:
Sposób przygotowaniaCzosnek siekamy, ucieramy z solą, kminkiem, majerankiem i odrobiną oleju. Tak powstałą zaprawą nacieramy mięso i odstawiamy na minimum godzinę w chłodne miejsce. W tym czasie siekamy w kostkę cebulę, paprykę kroimy w paski, a pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. W rondlu podgrzewamy olej i obsmażamy na nim kawałki kurczaka, kiedy się zrumieni dodajemy cebulę, paprykę i pomidory. Wszystko razem dusimy ok. 15 minut. Zmniejszamy ogień, dosypujemy słodką paprykę i dolewamy wywar i śmietanę. Mieszamy i dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|