Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MartaKucharz (514)

Kebab

warstwowa sałatka z mięsem

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Kolacja
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • kapusta pekińska , 5 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • kukurydza w puszce, 1 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • bazylia, 1 szkl.
  • keczup, 0 uncja
  • majonez, 0 uncja
  • pierś z kurczaka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapuste (5 liści), ogórki (słoik ogórków konserwowych), cebule pokroic w kostkę. Pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem -> sypiemy przyprawy ( przyprawa Bazylia) i smażymy cały czas mieszając, aż do nabrania złocistego koloru.Następnie w naczyniu żaroodpornym najlepiej układamy warstwy:mięsokeczupogórkicebulakukurydzamajonezkeczupkapusta na samej górzeSmacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650