Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiełbasa biała pieczona 1697.jpg
Kiełbasa biała pieczona
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Kiełbasa biała pieczona

Podaje się na gorąco, z ziemniakami puree oraz z surówką i ewentualnie z chrzanem.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • kiełbasa biała, 50 dag
  • sól, 1 szczypta
  • smalec, 2 dag
  • cebula, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kiełbasę opłukać, posolić i ułożyć w całości w naczyniu do pie­czenia wraz ze smalcem. Wlać szklankę wody i umieścić naczynie w średnio nagrzanym piekarniku. W czasie pieczenia nakłuć kieł­basę w kilku miejscach widelcem, odwracać ją i polewać utwo­rzonym sosem; piec do zrumienienia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650