Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zapiekanka ze szpinaku z jajkiem sadzonym CIMG5549_s.jpg
Zapiekanka ze szpinaku z jajkiem sadzonym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Zapiekanka ze szpinaku z jajkiem sadzonym

Bardzo prosta i pyszna potrawa. Najlepiej podawać z ostrą papryczką marynowaną.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
Składniki:
  • szpinak , 35 dag
  • jajka, 5 uncja
  • ser żółty, 10 dag
  • cebula, 1 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • oliwa, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Bierzemy dużą patelnie. Cebulkę drobno kroimy szklimy na oliwie najlepiej pikantnej, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i wrzucamy szpinak, mieszamy (może być mrożony). Kiedy szpinak się poddusi, doprawiamy solą i pieprzem (z solą uważajmy). Szpinak równomiernie rozprowadzamy po patelni i rozpijamy na niego 5 jajek, jedno koło drugiego w ten sposób aby zakryły powierzchnię szpinaku. Kiedy jajka się zetną (nie muszą do końca)posypujemy je żółtym serem i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem aby się rozpuścił. Podajemy na stół całą patelnię, aby każdy mógł sobie odkroić kawałek.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650