Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ciasto czekoladowo-gruszkowe ciasto czekoladowe z gruszkami.jpg
Ciasto czekoladowo-gruszkowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Ciasto czekoladowo-gruszkowe

Ciasto warte wypróbowania

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • proszek do pieczenia, 3 łyżecz.
  • mąka pszenna, 30 dag
  • jajka, 3 szt.
  • cukier, 0.5 szkl.
  • masło, 15 dag
  • gruszka, 1 kg
  • mleko, 125 ml
  • czekolada gorzka, 10 dag
  • kakao, 1 łyżk.
  • płatki owsiane, 5 łyżk.
  • cynamon, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • cukier puder, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki - wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Miksujemy masło, cukier, jajka - następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, płatki owsiane, cynamon i gałkę muszkatołową, pokrojoną drobniej czekoladę i mleko. Czekoladę można wcześniej wrzucić do lodówki będzie się lepiej kroiła. Wszystko mieszamy. Przygotowujemy blaszkę - te ciasto było robione na średniej wielkości blaszce do ciast. Smarujemy ścianki blaszki masłem i posypujemy mąką, następnie wlewamy 2/3 masy, na niej układamy pokrojone gruszki i zalewamy resztą ciasta. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i wstawiamy ciasto na 1 h. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650