Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mięso gotowane mięso gotowane 2 kaemka.JPG
Mięso gotowane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Mięso gotowane

Delikatne i zdrowe, można jeśc na zimno,na ciepło,z sosem,podsmażone,grilowac.

  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • szynka wieprzowa, 1 kg
  • boczek , 1 kg
  • zimna woda, 2 l
  • sól, 0.3 szkl.
  • cukier, 1 łyżk.
  • majonez, 2 łyżk.
  • musztarda, 1 łyżk.
  • pieprz czarny, 1 łyżecz.
  • ziele angielskie mielone, 5 szt.
  • czosnek, 1 łyżecz.
  • majeranek, 1 łyżecz.
  • tymianek, 1 łyżecz.
  • gałka muszkatołowa mielona, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotować wodę z przyprawami ( 5 ząbków czosnku pokroic na plasterki), majonezem i musztardą, ostudzić.Do zimnej zalewy włożyć mięso i gotwac ok 10- 15 min.od zagotowania w zależności od grubości mięsa. ( ja gotuję 3-4 rodzaje na raz:szynkę,boczek,schab, karkówkę). Odstawić na noc, na drugi dzień powtórzyć gotowanie.Ja gotuję dwa raz po 10 mnin.(W przepisie było raz)Mięso pozostawić w garnku do wystygnięcia. Wyjąc z zalewy i jest gotowe do spożycia. Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650