Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sos pomidorowy sos pomidorowy.jpg
Sos pomidorowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Sos pomidorowy

Zamiast pomidorów może być przecier

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 30 g
  • mąka , 5 g
  • tłuszcz, 5 g
  • cebula, 12 g
  • pomidor, 30 g
  • wywar, 30 g
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Pomidory pokroićna cząstki, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem. Przecierpomidorowy podsmażyć z cebulą. Pomidory przetrzeć przez sito lubzmiksować. Zimny wywar rozmieszać z mąką, dodać pomidory i zagotować. Dodać śmietanę i przyprawy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650