Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Drożdżowe bułeczki cioci bułeczki drożdżowe cioci.JPG
Drożdżowe bułeczki cioci
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Drożdżowe bułeczki cioci

Pyszne drożdżówki

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka pszenna, 1 kg
  • mleko, 0.5 l
  • masło, 15 dag
  • drożdże, 6 dag
  • cukier, 15 dag
  • dżem, 25 dag
  • ser biały, 25 dag
  • jajka, 4 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Masło roztopic, ostudzic, dodac do mąki, jajka utrzec z cukrem dodac do mąki, rozkruszyc drożdzę i dodac do maki, zagnieśc ciasto dolewając letnie mleko tak by nie przyklejało się do rak. Podzielic na części i rozwałkowac placki na ok 1 cm.Posmarowac dżemem lub pogniecionym ze śmietaną serem, zwinąc w rulon i rulon pokroic na kawałki ok 5 cm.Rozłozyc na blaszcę w penej odległosci ( będą rosły)Zostawic na chwilę do wyrośnięcia ok 15 min i piec w piekarniku 180 stopni ok 20 min.Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650