|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Drożdżowe bułeczki ciociPyszne drożdżówki
Składniki:
Sposób przygotowaniaMasło roztopic, ostudzic, dodac do mąki, jajka utrzec z cukrem dodac do mąki, rozkruszyc drożdzę i dodac do maki, zagnieśc ciasto dolewając letnie mleko tak by nie przyklejało się do rak. Podzielic na części i rozwałkowac placki na ok 1 cm.Posmarowac dżemem lub pogniecionym ze śmietaną serem, zwinąc w rulon i rulon pokroic na kawałki ok 5 cm.Rozłozyc na blaszcę w penej odległosci ( będą rosły)Zostawic na chwilę do wyrośnięcia ok 15 min i piec w piekarniku 180 stopni ok 20 min.Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|